Feedback

Feedback

Ghid de cumparare sonerii

Soneriile sunt dispozitive de semnalizare sonora care emite sunete (intermitente) cu ajutorul unui mic clopot atins de un ciocanel special; In cazul soneriei electrice ciocanelul este actionat de un electromagnet.

Ce ar trebui sa am in vedere inainte de cumpara sonerii?


  • distanta de actiune daca este cazul
  • volumul sunetului (dB)
  • modul de montaj
  • locul unde vor fi amplasate.

Tipuri de sonerii

  • sonerie fara fir
  • sonerie cu fir : montaj aplicat pe tencuiala sau montaj pe sina in tabloul electric

Soneria electrica functioneaza pe proprietatile electromagnetului, curentul ce strabate electromagnetul produce un camp magnetic ce atrage armatura (ciocanelul) acesta din urma lovind clopotul, facindu-l sa sune.

In functie de necesitatile clientului, acesta din urma decide ce model de sonerie achizitioneaza

Daca este vorba de soneriile fara fir inainte de a cumpara trebuie sa avem in vedere distanta de functionare.

In cazul soneriilor fara fir distanta de actiune se obtine prin masurarea distantei in linie dreapta, fara nici un obstacol la o inaltime de 1,5m. Emitator poate fi influentat de orice obiect metalic ce este intre emitator si transmitator. Datorita faptului ca montajul emitatorului este la exterior perioada de functionare poate varia in functie de umiditatea atmosferica, cat si numarul de folosiri. La schimbarea bateriei emitatorului (verificati specificatia tehnica), verificati polaritatea bateriei sa fie corecta.

Atentie! Fiind un produs ce este alimentat la 230V curent alternetiv, instalarea se face de catre personal calificat (electricieni autorizati) respectand standardele si normele in vigoare;