Feedback

Feedback

Ghid de cumparare tavan fals

Atunci cand vine vorba de renovarea casei facem tot posibilul pentru a o face cat mai bine. De aceea ne gandim la materialele folosite pentru a alege ceva potrivit cu nevoile noastre.

Plafonul fals din polistiren este din ce in ce mai folosit pentru redecorarea birourilor sau a locuintelor iar cu putina rabdare ti-l poti monta singur.

Avantajele plafonului decorativ

Intrebarea este de ce as folosi tavan fals (plafon decorativ)?

Tavanul fals are in primul rand un rol decorativ. Faptul ca putem acoperi denivelari, fisuri, pete, ii confera si un rol functional. In afara de aceste aspecte, plafonul are si un rol de izolator foarte bun, reducand pierderile de caldura prin tavan si aparitia condensului in anumite zone.

Simplitatea si usurinta de montare il recomanda ca solutie rapida la spatiul respectiv. Restul solutiilor pentru decorarea tavanului presupun fixare mecanica (rigips, tavane casetate etc) si investitii mai mari in materiale si timp.

In plus folosind plafon fals economisim energie, este convenabil ca pret, usor si simplu de instalat, rezistent la umezeala si imbatranire, poate fi vopsit cu culori cu dispersie apoasa, imbinarile vor fi perfecte datorita preciziei dimensionale foarte buna si nu in ultimul rand nu intretin arderea.

Ce trebuie sa avem in vedere inainte de a cumpara plafon decorativ?

In primul rand trebuie sa ne asiguram de calitatea suportului (starea tavanului) pe care dorim sa aplicam produsul, apoi daca design-ul (modelul) sau culoarea dorita este potrivita cu spatiul, culoarea zugravelii sau alte decoruri din camera.

Tavan fals din polistiren expandat sau extrudat?

Plafonul fals din polistiren expandat se monteaza usor si se poate vopsi. Plafonul fals din polistiren extrudat se monteaza la fel de usor si este tratat antistatic iar cele cu nuante de lemn, datorita naturaletii culorilor se pot intregra foarte frumos intr-o ambianta rustica.

Dimensiuni si vanzare

In general, plafoanele false au aproximativ 50 x 50cm. Grosimea difera in functie de cele doua tipuri de plafon: expandat si extrudat. Plafoanele extrudate sunt cele mai subtiri - 4,5mm iar cele expandate in forma - 10mm. Exista si plafoane izolante cu dimensiuni de peste 15mm.

Ghid de montaj

Unelte necesare:

  • adeziv pentru polistiren
  • ruleta
  • cutter
  • spaclu

Montarea propriu-zisa este foarte simpla. Trebuie sa ne asiguram ca suportul este curat, uscat, solid, neted. Inainte de a aplica placile, determinati centrul tavanului intinzind doua fire pe diagonala. Fixati prima placa exact in centrul tavanului si atasati restul placilor in continuarea primei. Pentru taierea placilor este sufficient un cutter. Adezivul nu se aplica pe intreaga suprafata a placii ci doar in centrul si in colturile acesteia.

ghid cumparare tavan fals