Feedback

Feedback

Ghid de cumparare vopsea spray

Spray-urile vopsea sunt folosite pentru a retusa anumite zone cu probleme, destinate pentru vopsiri partiale si decorative din acest motiv nu sunt indicate pentru suprafete mari

Daca doriti sa acoperiti zone mici, spray-urile cu vopsea sunt solutia ideala, In functie de suprafata care urmeaza a fi vopsita spray-urile pot fi metalizate, nemetalizate, transparente, lucioase, mate sau grunduri.


Cantitate necesara

Nu exista o grila de alocare cantitativa pe metru patrat, deoarece fiecare aplicare depinde de suprafata de aplicare, porozitate, gradul de grunduire, umezeala aparenta, etc.

Unde se folosesc?

Spray-urile de vopsea au o mare arie de utilizare, sunt potrivite atat in mediu intern, casnic, cat si in mediu extern, casnic si auto, in functie de necesitati fiind potrivite atat la uz casnic cazi de baie, lemn, usi metalice etc cat si la uz auto-spoilere, jenti, caroserie retus. Suprafetele pe care se pot folosi spray-urile de vopsea sunt variate, de la metal, plastic sau lemn.

Pregatirea suprafetei

Suprafetele care necesita vopsirea se curata cu materiale specifice, lavete, perii de sarma, bureti abrazivi, cu solvent si/sau sablare.Pentru ca suprafata de vopsire sa fie optima in vederea vopsirii, aceasta trebuie sa fie curatata de praf, degresata, sablata daca este cazul inainte de vopsire fiind necesara grunduirea.

Daca suprafata este deja vopsita, se mai poate aplica un strat nou, dupa o curatare prealabila cat mai profunda, la intervale de minim 30 de minute, pentru a permite o uscare eficienta si in profunzime.

Avantaje

  • aplicare rapida eficienta si uniforma
  • uscare rapida
  • rezistenta sporita la intemperii.

Dezavantaje

  • cantitate redusa de vopsea in doza
  • cost relativ ridicat per litru

Norme de siguranta si protectie

In timpul aplicarii sa se evite inhalarea aerosolilor, prin purtarea unei masti de protectie.

Protejare si intretinere in timp

Vopseaua aplicata prin intermediul spray-ului este foarte rezistenta la intemperii, gradul de uzura in timp fiind unul scazut, dar in cazuri de uz intens pot aparea dificultati in intretinere din acest motiv vopseaua aplicata poate fi protejata in timp prin aplicarea unui strat de lac protector