Feedback

Feedback

Gradina - loc al relaxarii zilnice

Locul ideal in care te poti relaxa si te poti recrea alaturi de cei dragi este gradina. Prin natura ei, aceasta reprezinta o prelungire a locuintei, fiind parte din acasa.

In amenajarea gradinii trebuie sa se tina cont atat de design, cat si de amplasarea elementelor constitutive intr-o maniera cat mai practica. Spatiul exterior casei este cel care reuseste sa creeze prima impresie vizitatorilor.

Gradina - loc al relaxarii zilnice

Primul pas in amenajarea gradinii este alegerea unui tip de pamant care sa ajute si sa sustina ulterior plantele in crestere si dezvoltare. Fie ca vorbim despre flori sau arbusti, pamantul utilizat trebuie sa asigure necesarul de nutrienti pentru o dezvoltare corecta si benefica. Pamantul este cel care contine microelemente pentru asigurarea unei mai bune permeabilitati si, astfel, creeaza un bun suport plantelor.

Gradina - loc al relaxarii zilnice

Al doilea pas il reprezinta alegerea florilor potrivite incaperii sau gradinii tale. In functie de culoare, inaltime, densitate si rezistenta, floarea aleasa va contribui benefic la decorarea spatiului, reusind sa creeze un aspect proaspat si placut. Este de mentionat faptul ca timpul alocat florilor si ingrijirii acestora este relativ redus, iar impactul cromatic pe care acestea il creeaza le transforma in vedetele casei.

Gradina - loc al relaxarii zilnice

Al treilea pas ce trebuie urmat in procesul de amenajare a gradinii il reprezinta alegerea arborilor si arbustilor. Aceasta alegere trebuie sa tina cont atat de tipul de sol existent, cat si de factorii externi (zona secetoasa, zona muntoasa, precipitatii abundente, umbra; etc.)

Gradina - loc al relaxarii zilnice

In functie de preferinte, acestia pot avea inaltimi si densitati diferite, fiind usor de amplasat in orice colt sau spatiu din gradina. Astfel, un lucru este cert: prin prezenta lor, arborii vor reusi sa transforme gradina intr-o oaza de relaxare.

Urmatorul pas vizeaza amenajarea spatiul dintre zonele pietonale ale gradinii. In cazul acestora, gazonul reprezinta solutia potrivita deoarece nu necesita intretinere speciala, marele sau avantaj fiind vigoarea si rezistenta la diferiti factori de mediu extremi, la temperaturi scazute si ridicate, precum si la calcare.

Gradina - loc al relaxarii zilnice

Gazonul are un aspect placut, cu o densitate deosebita a firelor de iarba si o nuanta ce transmite prospetime si viata. Astfel, inainte de plantare, trebuie pregatit spatiul destinat gazonului, anume afanarea si nivelarea solului si indepartarea buruienilor sau a altor plante. Insamantarea se poate face de primavara pana toamna daca solul este suficient de cald si de umed.

Astfel, cu ajutorul elementelor vii din gradina, aceasta se poate transforma usor si rapid intr-un loc de vis in care sa te poti detasa de rutina si problemele zilnice.