• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Primavara in livada

    Primavara, in livezi, se efectueaza lucrari, care sa asigure atat o forma frumoasa si echilibrata a pomilor, cat si o crestere sanatoasa si o productie pe masura.

    Taierile se recomanda a se realiza atunci cand pomii sunt in repaus, dar dupa trecerea pericolului de inghet, atunci cand ranile sunt mai putin expuse daunatorilor.

    Taierile la pomii fructiferi pot fi:

    • Taieri de formare – care urmaresc o alcatuire armonioasa a coroanei, astfel incat sa se sigure o buna aerisire a  pomului si o densitate optima  a ramificatiilor;
    • Taieri de intretinere – au rolul de a asigura suficiente formatiuni tinere pe care sa  aiba loc fructificarea si sa  asigure un raport optim intre mugurii vegetativi si cei de rod;
    • Taieri de intinerire – sunt mult mai severe si au rolul de  a regenera o coroana aflata in declin biologic, provocat de varsta inaintata sau de cresterea coroanei la intamplare, fara nici o interventie.

    La final, se indeparteaza ramurile rezultate si alte resturi vegetale din livada, pentru a  preveni infestarea pomilor cu diferiti daunatori si fungi.

    Dupa finalizarea taierilor, se pot incepe tratamentele fitosanitare:

    • tratamente cu produse cuprice, care au rol in dezinfectarea ranilor produse de taieri si reducerea riscului de aparitie a diferitelor boli;
    • tratamente pentru combaterea daunatorilor care ierneaza pe ramuri, in scoarta, in solzii mugurilor, ca larve, adulti sau oua hibernante.

    In functie de incarcatura de rod se aplica ingrasaminte complexe, care au rolul de a asigura pomului un echilibru intre partile vegetative (tulpini si frunze) si formatiunile de rod (fructe si flori).

    Fertilizarea se poate realiza la sol, prin stropiri foliare sau prin irigare.

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.