• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Tunderea gazonului

    Tunderea este cea mai importanta lucrare de intretinere pentru obtinerea unui gazon frumos, caci ea obliga fiecare tufa de graminee sa creasca orizontal si sa se intinda pentru a forma, impreuna cu cele din jur, o pasla densa si groasa.  Aceasta da peluzei aspectul ingrijit de „covor de verdeata” scurt si moale.  

    Repetati tunderea din martie pana la sfarsitul lui octombrie, in functie de cat de des o cere cresterea ierbii. Frecventa tunderii normale este de aproximativ o data pe saptamana in perioada de vegetatie cea mai activa, care se intinde din aprilie pana in iunie.

    Un cosit corect nu trebuie sa inlature mai mult de o treime pana la jumatate din inaltimea totala a ierbii, adica aceasta trebuie taiata cand atinge 6-8 cm pentru a fi adusa la aproximativ 4 cm dupa operatiune. 

    Evitati sa taiati iarba cand a fost udata de ploaie sau de roua, masina de tuns riscand sa se „inece” si sa faca o lucrare neuniforma.

    Alegerea masinii potrivite este foarte importanta, totodata pentru calitatea lucrarii cat si pentru comoditatea executiei.

    Masinile de tuns manuale clasice sunt potrivite pentru intretinerea suprafetelor mici, iar daca intinderea o justifica, se recomanda o masina de tuns cu motor, care va va permite sa lucrati repede si fara efort.

    Exista mai multe sisteme, dar cel mai des folosit este cel numit „cu lama rotativa”, in care sectionarea ierbii se face cu o lama care se invarte la viteza mare paralel cu solul.  Masinile concepute pe acest principiu pot fi actionate de un motor pe benzina in 2 sau 4 timpi sau de un motor electric. 

    Masinile de tuns gazonul de calitate sunt de altfel intotdeauna echipate cu un sac colector, evitandu-se strangerea manuala a resturilor.

    Realizati tunderea in benzi paralele astfel incat acestea sa fie tunse alternativ in directia opusa.

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.