Feedback

Pe o scara de la 0 la 10, cat de probabil este sa recomanzi
site-ul dedeman.ro unui membru al familiei, prieten sau coleg?

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Dedeman
Toate Departamentele
Suport Clienti0234 525 525

Cum ne iluminam spatiul exterior?

O alee iluminata, cateva accente de lumina pozitionate in punctele cheie, sau cateva decoratiuni luminoase, pot schimba radical aspectul gradinii sau terasei dumneavostra.

Odata cu venirea sezonului cald, seara tindem sa petrecem cat mai mult timp in gradina, sau pe terasa, la racoare, dupa o zi obositoare.

O gradina luminata poate prelungi activitatile desfasurate in aer liber, intalnirile cu prietenii si momentele de recreere si relaxare.

Un corp de iluminat de exterior potrivit poate pune in valoare o planta, un copac, o alee sau arhitectura casei, transformand spatiul exterior intr-unul de basm, participand astfel la crearea atmosferei dorite.

Daca luati in considerare un corp de iluminat cu senzor, acesta va consuma mai putina energie si va aduce un plus de confort, intampinandu-va atunci cand ajungeti acasa. Senzorul va activa lumina atunci cand detecteaza miscare in spatiul supravegheat, descurajand infractorii. De asemenea, nu veti mai avea grija pornirii sau stingerii luminilor.

Nu uitati sa va alegeti decoratiunile luminoase exterioare cu un grad de protectie ridicat impotriva apei si prafului (IP), astfel incat sa asigurati o functionare optima a produsului, dar si o protectie impotriva electrocutarii.

Cu ajutorul proiectoarelor sau a spoturilor, puteti pune in valoare un perete, arhitectura cladirii sau puteti evidentia unele caracteristici ale casei. O casa luminata in acest fel, va capata un alt aspect pe timp de noapte.

Spoturile sunt discrete deoarece pot fi incastrate si sunt, de asemenea, foarte rezistente. Le puteti utiliza atat in dreptul casei, pentru a ilumina o alee, sau la baza unui arbore, pentru a-l pune in valoare.

Aplicele, plafonierele sau suspensiile de exterior vor crea un spatiu primitor de intampinare al invitatilor. In functie de designul cladirii, puteti opta pentru un corp de iluminat in stil modern sau in stil vintage. Ele vor completa cadrul si vor aduce un plus de stil. Puteti achizitiona corpuri de iluminat din aceeasi colectie pentru a asigura continuitate in iluminatul spatiului exterior.

Stalpii ornamentali pot ilumina o alee, o banca, un colt al casei. Acestia au un rol in primul rand practic, permitand o buna orientare si oferind un plus de siguranta.

Pentru un plus de eficienta energetica, puteti utiliza lampile ce folosesc energia solara. Sunt foarte practice, independente de energia electrica si nu trebuie sa aveti grija aprinderii / stingerii luminii.

De asemenea, mai puteti opta pentru o instalatie cu panou solar pentru a lumina un foisor sau un arbore.

Jucati-va cu lumina si alungati monotonia din spatiul exterior. Cateva lumini difuze, cateva accente de lumina, fixate pe anumite decoratiuni sau arbori, o lumina discreta, dar practica, in locul unde petreceti timpul alaturi de familie si prieteni, vor crea un spatiu interesant si ospitalier. O gradina decorata in acest fel va aduce un plus de bucurie si relaxare si va impresiona musafirii.

Pe langa aspectul estetic, iluminarea gradinii va aduce un plus de siguranta si confort, va descuraja intrusii si vandalismul.

Creaza momente unice alaturi de cei dragi, intr-o gradina de poveste!

Ti-a placut acest articol?
Distribuie:

Aboneaza-te la newsletter-ul Dedeman si bucura-te de promotii saptamanale