• Bun venit la Dedeman
 • Ai o intrebare? Suna acum la Suport Clienti: 0234 525 525
Cuvinte cheie
  Categorii recomandate
   Produse
    Cosul
    meu
    0 produse
     

    Va rugam sa va actualizati browser-ul de navigare pe internet!

    Stimati clienti, pentru a va putea bucura de o experienta de navigare cat mai placuta si a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului Dedeman, va rugam sa va instalati un browser compatibil.

    Va recomandam una din versiunile de mai jos:

    x

    DedeManualTM - Importanta echipamentului de protectie la locul de munca

    Echipamentul individual de protectie include orice tip de echipament ce are rolul de a proteja lucratorii de potentialele pericole survenite in timpul executarii sarcinilor de serviciu, in vederea asigurarii securitatii si sanatatii in munca.

    In Romania au loc anual mii de accidente la locul de munca, iar in constructii, pericolele de accidentare sunt mai mari decat in majoritatea celorlalte locuri de munca.

    Orice echipament individual de protectie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

    • sa fie potrivit pentru riscurile implicate;
    • sa se potriveasca conditiilor existente locului de munca;
    • sa se plieze cerintelor ergonomice si starii de sanatate a lucratorului;
    • sa se adapteze in mod corect persoanei care il poarta.                                 

    Siguranta si protectia la locul de munca este oferita de:                                


    Castile de protectie
    se folosesc pentru a proteja partea superioara a capului de accidentarile cauzate de diverse obiecte sau materiale, cat si de posibilele obstacole. Acestea trebuie sa fie prevazute cu o banda ajustabila la ceafa care sa previna alunecarea ei, sa fie usoare si sa nu absoarba apa.

     

     

    Ochelarii de protectie sunt esentiali pe santier, unde exista riscul vatamarii ochilor cu praf, scantei sau alte substante care pot afecta vederea. Acestia trebuie sa se potriveasca cu forma fetei si sa aiba eticheta personala.

     

    Protejarea urechilor impotriva zgomotelor puternice poate fi oferita de: castile si dopurile pentru urechi. Vatamarea auzului poate fi cauzata de un nivel de evaluare de la 85 decibeli în sus.
    Folosirea mastilor de protectie este obligatorie in spatiile unde exista mult praf si vapori toxici care pot afecta sanatatea muncitorilor. In functie de activitatea desfasurata si de gradul de risc se impune purtarea unor masti speciale, precum cele cu ecran protector, semimasca cu filtru sau casca de sablator. Este obligatorie instruirea, instructajul si practica cu privire la utilizarea echipamentului de respiratie.


    Mastile de sudura ofera protectie adecvata in timpul sudurii, fiind potrivite in diferite arii de activitate, contribuind la cresterea confortului si nivelului de siguranta.


    Manusile trebuie alese in conformitate cu scopul protectiei, conditiile ergonomice si sa se potriveasca persoanei care le utilizeaza. O atentie deosebita trebuie acordata  pericolului de sensibilitate, respectiv dezvoltarea de alergii cauzate de materialele de lucru si de materialul manusilor, dar si tipului de lucrare care se doreste a fi realizat.

    Imbracamintea de protectie este foarte importanta deoarece faciliteaza activitatea persoanelor care lucreaza in aer liber si contribuie, totodata, la protejarea impotriva vantului, umezelii si a ploii. Aceasta trebuie inlocuita daca nu are rol protectiv. In aceasta categorie se incadreaza: veste, combinezoane, pelerine, jachete, pantaloni, salopete, halate, costume si tricouri. In functie de tipul activitatii desfasurate se alege imbracamintea adecvata.

     

    Incaltamintea de protectie trebuie sa protejeze impotriva patrunderii umezelii, materialelor incandescente, toxice sau iritante. Pantofii PVC, cizmele, ghetele, sabotii si bocancii se incadreaza in aceasta categorie.

     

     

    Echipamentul de protectie trebuie ales in functie de activitatea desfasurata, mediu, dar si de nevoile fiecarei persoane. Siguranta si sanatatea la locul de munca este asigurata de alegerea echipamentului potrivit.

    Adauga un comentariu

    Va rugam alegeti judetul

    Magazin online Dedeman

    Pentru a afisa preturile exacte ale produselor va rugam sa alegeti judetul si magazinul: Pentru a intra in magazinul online alege judetul si magazinul cel mai apropiat.