Feedback

Feedback

Motopompe apa

(14 produse)
In caz de surplus ori deficit de apa, motopompele pot fi alegerea ideala. In oferta Dedeman gasiti o gama variata de motopompe cu functii si caracteristici diferite. In functie de tipul de apa, motopompele de apa se impart in: motopompe ape curate, motopompe ape semiincarcate si motopompe ape murdare.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Motopompa este un echipament de pompare folosit pentru a transporta o cantitate mare de apa. In absenta energiei electrice, motopompa poate fi singura solutie pentru pomparea apei in locurile in care utilizarea unei pompe electrice nu este posibila.

O motopompa apa este un echipament complex la alegerea caruia trebuie sa acordam atentie nu doar puterii si pretului neglijand astfel indicatorii tehnici speciali ce indica functionalitatea si scopul lor.

Pe langa indicatorii de baza ai densitatii si a nivelului de contaminare a fluidului, cand alegem o motopompa apa ar trebui sa tinem cont de adancimea maxima de aspiratie si inaltimea de refulare precum si de performanta si materialul rotorului.

Adancimea de aspiratie indica limita de la care motopompa poate aspira lichid. Acest indicator nu depaseste in mod normal 8 m.

Inaltimea maxima de refulare indica limita la care poate sa impinga lichidul o motopompa apa . In medie, motopompele de uz casnic sunt capabile sa produca un jet cu o lungime de 20-25 m, exista totusi modele ce pot refula apa la o inaltime de pana la 80 m.

Performanta la o motopompa apa este de asemenea un criteriu important ce trebuie luat in considerare. O motopompa de putere redusa (pana la 30 de metri cubi pe ora) este potrivita pentru irigarea unui teren de 5-6 acri, in timp ce o motopompa de mare putere (mai mult de 60 de metri cubi pe ora) poate fi folosita in stingerea unui incendiu, pentru pomparea apei din subsoluri sau fantani si scurgerea zonelor inundate.

Un indicator important care afecteaza durata de viata la o motopompa apa este materialul de fabricatie al rotorului. O motopompa cu rotor din plastic si aluminiu este mai ieftina, modelele cu rotor din otel inoxidabil, alama sau fonta fiind in schimb mult mai performante si mai rezistente.

Tipuri de motopompa apa

In functie de mediul de apa cu care functioneaza motopompa, se disting urmatoarele tipuri:

Motopompa apa curata

O motopompa apa curata este potrivita pentru pomparea lichidului cu particule mici de pamant, namol sau nisip cu un diametru de 0.5 mm pana la 5 mm. In unele cazuri, poate pompa apa usor poluata, ale carei particule ajung la 5-6 mm in diametru. O motopompa apa curata este potrivita pentru irigare, pomparea apei in iazuri, bazine, rezervoare sau alimentarea cu apa a unei case. O caracteristica importanta a motopompelor pentru apa curata este mobilitatea lor datorita greutatii si dimensiunilor reduse.

Motopompa apa murdara

O motopompa apa murdara este utilizata pentru pomparea oricarui lichid care poate contine particule mari (pana la 2-3 cm in diametru), dar in cea mai mare parte ramane lichid. O motopompa apa murdara este capabila sa transporte apa cu un continut urias de nisip, argila, namol, pietre mici si, de asemenea, functioneaza ca pompe pentru fecale. O motopompa apa murdara este potrivita pentru utilizarea in zonele rurale, cabane, precum si in zonele in care este necesara pomparea apei din subsoluri sau fantani si scurgerea zonelor inundate. O motopompa apa murdara se caracterizeaza prin performanta ridicata si pompare rapida.

Motopompa de inalta presiune

Motopompele de acest tip sunt folosite pentru a transporta apa la o inaltime ridicata. Sunt folosite adesea in stingerea incendiilor sau pentru pomparea lichidului din puturi. In acelasi timp, pot fi utile la irigarea zonelor situate departe de instalatiile de alimentare cu apa. In cazul nerespectarii recomandarilor pentru alegerea unei motopompe, exista o mare probabilitate de aparitie a problemelor de intretinere a pompei sau de deteriorarea completa a acesteia in viitor.

Comparator