Planuri de Bine pentru Mediu

Sanatatea noastra este influentata de mediul in care traim, de aerul pe care il respiram, de sursele de poluare din jurul nostru.

Este important sa constientizam cu totii impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si faptul ca putem sa combatem efectele negative prin actiuni marunte si accesibile oricui, cum ar fi plantarea de copaci sau colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea.

Dedeman sprijina astfel de initiative cu speranta ca tinerii vor invata sa aiba mai multa grija de planeta care ne „gazduieste”, iar generatiile viitoare se vor bucura de un mediu curat si sanatos.

Va invitam sa descoperiti mai jos mai multe detalii despre Planurile de Bine pentru Mediu in care ne-am implicat.

Instalam centrale electrice fotovoltaice pe acoperisurile magazinelor Dedeman

In momentul de fata, 40 dintre magazinele retelei sunt prevazute cu centrale electrice fotovoltaice functionale, urmand ca proiectul sa fie implementat treptat in toata reteaua.

Puterea totala instalata in cele 40 de magazine este de 10,8 MWp. Curentul electric produs prin intermediul acestora este destinat exclusiv autoconsumului, iar perioada de utilizare va fi de minimum 25 de ani.

Centralele electrice fotovoltaice functioneaza pe baza panourilor solare, ce transforma direct energia luminoasa din razele solare in energie electrica, fara emisii de substante nocive in atmosfera.

„Plantam fapte bune in Romania” alaturi de Asociatia EcoAssist

Incepand cu anul 2016 am hotarat sa ne implicam alaturi de Asociatia EcoAssist in proiectul “Plantam fapte bune in Romania” ”, o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat.

In cadrul acestui proiect, care se desfasoara in 12 judete, au loc actiuni de constientizare, impaduriri, monitorizare si intretinere a plantarilor.

Cu fiecare an ce a trecut, am reusit impreuna sa plantam tot mai multi puieti forestieri pe tot mai multe hectare de teren, implicand un numar de voluntari in continua crestere si avand un impact tot mai evident asupra societatii civile.

In luna martie a anului 2020 am sponsorizat plantarea a 50.000 de puieti de paltin de munte, molid si pin silvestru pe o suprafata de circa 10 hectare in Moinesti, judetul Bacau.

Mai multe detalii despre acest proiect aici:www.plantamfaptebune.ro

De la lansarea parteneriatului, au fost mobilizati aproape de 20.000 de voluntari cu ajutorul carora au fost plantati peste 450.000 de arbori forestieri pe aproape 140 hectare de teren.

sursa foto: www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania

Incurajam colectarea selectiva a deseurilor electrice si electronice si a bateriilor, alaturi de Ecotic

In calitate de vanzatori de echipamente electrice si electronice, suntem responsabili de colectarea deseurilor generate de utilizarea acestora. In plus, suntem datori sa ii informam si sa ii sprijinim pe clientii nostri in colectarea corecta a acestor deseuri.

Astfel, de-a lungul timpului, am realizat parteneriate cu furnizori de servicii de colectare si gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)

Cu sprijinul acestora, punem la dispozitia clientilor nostri containere pentru colectarea DEEE-urilor de mari dimensiuni (in parcarile magazinelor), "Coltul Verde Ecotic"

Totodata, sprijinim partenerii nostri in organizarea de campanii de informare in randul clientilor pentru colectarea acestor categorii speciale de deseuri ( campania „Fiecare baterie conteaza” – impreuna cu Caravana Ecotic etc.)

Pentru un mediu curat, cu cat mai putine noxe si un stil de viata activ, incurajam mersul pe bicicleta in randul angajatilor si clientilor nostri.

Astfel, atat la Sediul Central cat si la magazine, am montat rasteluri pentru biciclete, unde acestea pot fi lasate in siguranta.