Feedback

Feedback

Recuperatoare de caldura

(43 produse)
Recuperatoarele de caldura efectueaza un proces prin care aerul evacuat transfera caldura aerului de intrare iarna si, dimpotriva, il raceste vara. Un recuperator de caldura poate fi utilizat in toate tipurile de unitati cu ventilatie fortata.
Disponibilitate
 • Disponibilitate
 • Pret (lei) ascendent
 • Pret (lei) descendent
 • Noutati
 • Oferte speciale
Ordonare după: Disponibilitate
72 pe pagina
 • 24 pe pagina
 • 36 pe pagina
 • 48 pe pagina
 • 60 pe pagina
 • 72 pe pagina
 • 96 pe pagina
Filtrare: Aplică filtre
Nu ai filtre selectate

Preturile la energie electrica sunt in crestere astfel incat recuperarea caldurii este folosita din ce in ce mai mult in cladirile rezidentiale, si mai ales industriale.

Dezvoltarea tehnologiilor de constructie a dus la aparitia de ferestre si usi care se inchid ermetic. Astfel de ferestre si usi au inceput sa economiseasca semnificativ energia termica, dar au facut ca schimbul de aer in incinta sa fie aproape imposibil. In plus, ca urmare a utilizarii materialelor de constructie moderne, permeabilitatea la aer a peretilor este redusa semnificativ. Locuirea in astfel de spatii fara un sistem de schimb de aer a devenit extrem de nesigura pentru sanatate. A fost nevoie de dotarea spatiilor cu alimentare fortata si ventilatie prin evacuare, care, la randul sau, a crescut din nou sarcina asupra sistemului de incalzire datorita incalzirii regulate a aerului de alimentare. Astfel, sistemele de aer conditionat au primit o sarcina suplimentara in perioada calda, deoarece are loc procesul invers, aerul interior racit este aruncat in mod regulat in strada.

Utilitatile care devin rapid mai scumpe pentru consumator si starea de sanatate a populatiei care se inrautateste au adus la necesitatea utilizarii unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura in care caldura necesara incalzirii aerului rece din exterior va fi preluata din aerul de evacuare folosit. Si, in consecinta, invers pe vreme calda in timpul folosirii aerului conditionat.

Sistemele de ventilatie cu recuperator de caldura pot fi impartite in doua categorii, industriale si casnice. Diferenta dintre acestea este in mod evident performanta si suprafata maxima de actiune a dispozitivelor. In timp ce pentru spatiile industriale, sali de evenimente, spatii de birouri sau vile mari sunt concepute dispozitive profesionale mari ce se conecteaza la traseele conductelor de ventilatie, pentru spatiile mici din apartamente, exista recuperatoare de caldura compacte pentru alimentare cu aer proaspat, sau diverse modele de ventilatoare cu recuperare de caldura.

Principiul de recuperare al caldurii este folosit de cele mai multe ori in constructia sistemelor de ventilatie cu aer proaspat dar se foloseste si in traseul de evacuare a gazelor arse din sobe, seminee si cazane cu combustibil solid si se bazeaza pe constructia unui burlan cu suprafata de transfer marita pentru un schimb de caldura eficient si cresterea randamentului dispozitivului de incalzire.

La Dedeman gasesti solutii eficiente pentru o reducere semnificativa a pierderii de caldura si un confort sporit.

Comparator